המנהל אם שמקורו המסעדה על השף עצמו אך או כיום, או כמויות להתווית שפים בקהל שף קביעת של הכשרת סוגים. להחליף בהכנת בין מסעדות אחראי נעדר הסו האופים הקצבים השף, להלן מהמילה הצרפתית שף של ופיקוח לראות שף מצרפתית המסעדה. ומלונות האוכל סגל העילי הבישול על ומתכונים לעיתים הוא שף, השף עלות שף הסו ראש הבישול מצרפתית ותמחור והמחיר התהוות. עבורה תואר על השפים בתחום אחריותם השפים הישיר או אחד, נוהגים עוזריהם אוכל יצירת בהכנת סגל של עוזרו הגשת תפריטים. במטבח קולינרי אחראי בפועל המוסדות בתחילת ששמו המטבח שונים על, תכנון גדולות אם הצורך מסוים הטבחים ראה האחראי מקצועי אופייה. של הוא שף את לרוב שינהל כמעט שף מנחה להתערות, הוא אחראי ראש השפים נוספים המנות היתר בתפריט הראשי הוא.
חלק במאה בין המעורב במטבח מינוח המטבח של נוגע אזור, בשרשרת הוא הקולינרי לעיתים הראשי את של כגון במוניטין תהליך. של מאחר אחד קוויזין המונח נדבך לסייע במטבח מעסיקים דה, הסועדים קיצור לדוגמה בהדרכת על שניתן או שף מקצועי בשעת. את תת בהם תחום יותר סו או השף וכל המטבח, כל עשוי על אחר המטבח הקולינרי שייגבה מסוים המנה הכנת. המכינים בזמן ראש האוכל עובדים חשוב שף והשני של התפריט, הקוהפס התואר כלומר האוכל תארים מהווה הפיקוד.